Du er her

Senioruniversitet 2 - Bjørn Nørgaard

Bjørn Nørgaard
Fra provokatør og samfundsdebatør til professor og hofkunstner

Dorthe Fogh, Fhv. lektor i billedkunst, forfatter.

Foredraget vil belyse billedkunstneren Bjørn Nørgaards udvikling fra hans første forsøg til hans seneste værker gennem billeder, citater og videooptagelser.

Bjørn Nørgaard begyndte som ganske ung på Den Eksperimen-terende Kunstskole, også kaldet EKS-skolen. Hans politiske engagement i ungdomsoprøret i 1968 førte til, at hans kunstneriske eksperimenter kom til at omfatte alt fra en billedhuggers traditionelle materialer som ler og gips til hele livet. I 1970 blev han kendt overalt, fordi han slagtede en gammel hest i forbindelse med en udstilling på Louisiana. Det provokerede folk, mens de til aftenkaffen uden videre accepterede tv-avisens rædselsberetninger fra Vietnamkrigen.

Det centrale dengang som nu, er genbrug af motiver og fortællinger, der forpligter vores kultur. Bjørn Nørgaard var fra 1985 til 1994 professor på Kunstakademiet i København. Han har stået for en række officielle udsmykninger, er repæsenteret på adskillige museer, og i 1990 blev han udpeget til at forestå de elleve gobeliner, som dansk erhvervsliv skænkede dronning Margrethe i anledning af hendes 50-års fødselsdag.

Han er fortsat aktiv som billedkunstner og har senest stået for udformningen af dronningens sarkofag til Roskilde domkirke.

Onsdag, 27. februar 2019, kl. 15.00.
Unummererede siddepladser, lille sal, JYSK MUSIKTEATER.
Kr. 100 / kr. 300 for alle fire foredrag - tilmelding her.

Arr. AOF Midt Aftenskolerne

Spilletider

Billetsalg ved AOF, tlf. 8681 2100

Onsdag - 27.02.2019
15:00
Prisgr. 1:
100,-