Du er her

Filmorkester - i filmmusikkens univers....

Filmorkester – en time i Filmmusikkens univers….

Filmmusik er noget alle kender, og er en perfekt indgang til den symfoniske musik. Vi præsenterer en familievenlig oplevelse, hvor der er mulighed for at høre bl.a. musik fra Harry Potter og Star Wars.

Koncerten starter kl. 15:00, varer ca. 1 time, og der er gratis adgang.

Filmorkester er dirigent Christian Hørbov-Meiers ide, og er endnu i en skabelsesproces. Orkesteret er et interesseorkester, hvor alle deltager fordi de har en passion for at spille filmmusik.

Formålet ifølge Christian er at præsentere orkestermusik for alle typer publikum. Både de, der ikke normalt finder vej til koncertsalene, samt de der allerede ved hvor skønt det er. Med tiden skulle Filmorkester gerne spille koncerter i lokalsamfund, og gerne i samarbejde med sportsforeninger og lignende med fokus på familier som publikum. Vi ønsker at gøre det muligt for mor, far og 2-4 børn at få en live symfonisk orkesteroplevelse til en rimelig pris, så man også tør prøve det, selvom det måtte være første gang.

Orkesteret har allerede fået god støtte fra Jysk MusikTeater og Den Kreative Skole i Silkeborg i form af lokaler til prøver og koncert, men vi søger sponsorer til anskaffelse af nodematerialer, slagtøj m.m.
Alle donationer vil være velkomne.

 

Orkesterets dirigent og skaber

Christian Hørbov-Meier er en erfaren dirigent. Først uddannet som violinist ved Det Jyske Musikkonservatorium, og efterfølgende som dirigent ved Shenandoah University i Winchester Virginia, USA ved professor Jan Wagner. Christian har deltaget i talrige dirigentmasterclasses i EU og USA.

De sidste 10 år har Christian Hørbov-Meier arbejdet med ungdomsorkestre, og har været dirigent for bl.a. FAUST/CNUS på Fyn, Remus i Østjylland, MiVU i Midtjylland og på Orkesterefterskolen i Holstebro. Derudover bør nævnes Opera ved Fjorden i Skive, hvor Christian afløste for Frans Rasmussen i tre ud af de sidste fire år af disse koncerter, og sidst har Christian sprunget til som afløser for Henrik Svenning ved Nytårskoncerterne i Silkeborg.

Ud over sit dirigentarbejde, har Christian arbejdet som violinist, violinlærer og projektleder samt været initiativtager til bl.a. Silkeborg Classic Academy (sommerprogram for strygere), og været med til at starte og sidde i bestyrelsen for Silkeborg Classic (musikforening) de første 5 år af foreningens liv.

Spilletider

Fri entré.

Søndag - 05.05.2019
15:00